Barnkalas i trädgården

Att ordna ett kalas för ett tjugotal barn (vilket det oftast handlar om, förutsatt att man bjuder in alla klasskamrater till födelsedagsbarnet) kan vara en pärs, och många föräldrar väljer därför att ha kalaset på en restaurang eller ett café, för att barnen inte ska behöva trängas i deras hem. Om man har turen att ha ett barn som är fött på sommaren, och vädret tillåter att man är utomhus, kan man dock ordna ett billigare och bättre kalas i sin egen trädgård hemma.

En av de första sakerna man måste ordna för att kunna arrangera ett lyckat barnkalas i trädgården är en rejäl uppsättning utemöbler, med ett bord och tillräckligt med stolar för att alla barn ska få en sittplats. Du hittar alla utemöbler du kan tänkas behöva på Buildor.se. När du så har själva grunden till kalaset, kan du börja utsmycka uteplatsen och trädgården. En duk över bordet och sköna dynor att sitta på är en bra början, och ballonger, serpentiner och andra dekorationer är en bra fortsättning. Knyt gärna några extra ballonger på födelsedagsbarnets stol – det är ändå deras dag, och de ska få känna sig speciella.brigadier-944889_960_720

Det är ingen idé att slösa fint porslin eller glas på barn som ändå uppskattar en papptallrik med sin favorithjälte eller favoritprinsessa på mer. Satsa istället på just pappmuggar och papperstallrikar, som du kan vara säker på håller även för de mindre barnens upptåg kring bordet. Då behöver du varken oroa dig för att glas och tallrikar går sönder eller för spill (eftersom det då bara hamnar på gräsmattan). Om du vill vara mer miljövänlig kan du också investera i en uppsättning plasttallrikar och plastmuggar, som du kan återanvända vid nästa kalas.

Något man däremot kan lägga mycket krut på är tårtan, som är höjdpunkten på många barnkalas. Andra uppskattade saker är lekar, och det är nu du verkligen kan utnyttja att kalaset sker utomhus, då lekar som kurragömma, kull, burken och andra lekar som kräver mer spring passar utmärkt. Som avslutning på kalaset kan man, istället för den traditionella fiskdammen inomhus, låta barnen ha en skattjakt i trädgården, då de får leta upp sina godispåsar.

litepress