Barnvänliga caféer i Stockholm

Ett av de största hindren med att gå på café med sitt eller sina barn är ofta att man helt enkelt inte får plats med sin barnvagn. Ett barnvänligt café är därför inte bara ett café som välkomnar barn, utan ett café vars lokaler och planlösning gör det lätt att komma in och ut och ta sig runt med barnvagn. Bor man i Stockholm behöver man dock inte oroa sig, eftersom det finns gott om caféer för alla smaker där man kan fika med både sin egen och några vänners barnvagnar.

Om man tar sig utanför tullarna, till Vinterviken, finns det två caféer värda ett besök, särskilt under sommartid då de har uteserveringar. I Alfred Nobels gamla fabrikslokaler från 1891 finns till exempel Wintervikens café, som drivs av stjärnkocken Markus Aujalay och hans fru Erika Aujalay. Utanför den vackra tegelbyggnaden kan man avnjuta hembakta bullar i vacker miljö, och för barnen finns en rithörna. Om du vurmar för ekologisk mat kan du istället stanna en bit före Nobels gamla dynamitfabrik, och slå dig ner mitt bland kolonilotterna på Vintervikens Trädgårdskafé. Kaféet drivs av en ideell förening, och hela överskottet från försäljningen av de ekologiska bakverken och maten går till underhåll och utveckling av trädgården.Vinterviken_3a

Lite mer centralt kan man fika på Muffin Bakery på Fridhemsgatan på Kungsholmen. Detta är ett barnvänligt café som har en härlig uteservering med solläge, och när barnen har tröttnat på att sitta still har man dessutom inte långt att gå till Rålambshovsparken med sina stora, gröna ytor.

Man kan också göra en dagsutflykt av fikastunden och åka till Ulriksdals slottskafé. Väl där bör man självklart besöka det vackra slottet, och när det är dags för fika kan man slå sig ner med barnvagnen på uteserveringen. Också här finns gott om stora, gröna ytor där barnen kan springa av sig.

Som ägare till ett café där man ofta har besök av barnfamiljer märker man sannolikt att slitaget på lokalerna kan bli stort. Det kan således kräva ganska mycket av ens tid att städa och underhålla lokalerna, särskilt om de är så stora att barnvagnar kommer in. En bra investering kan då vara att anlita någon som hjälper en med fastighetsförvaltning, till exempel Rubin.

litepress