Glassrestauranger

Det är få saker som är så mysiga som en promenad genom en park en varm sommardag med en mjukglass. I Sverige är det många som älskar glass, vare sig det är mjukglass, sorbet eller en burk Ben and Jerrys från kyldisken i affären. Det finns många glassbarer runt om i landet med en uppsjö av olika smaker och frestande tillbehör. De finns såklart de traditionella smakerna såsom vanilj, jordgubbe och choklad. Men då glassbarer har blivit så populärt de senaste åren så är det många nya intressanta smaker att prova på.

De bästa glassbarerna i Sverige

12 av Sveriges bästa glassbarer finns nu listade hos Mitt Kök, Expressen. Besök de berömda smultronställena i Göteborg, Malmö eller Stockholm. Varför inte titta in hos Kenneth Erlandssons glassbar Snö på Kvarnholmen i Stockholm. Han vann SM 2016 med glass i spännande smaker som mynta, gurka och melon. Eller varför inte prova en glassburgare hos King Scoop i Hornstull? Denna goding består av munk, glass och kolasås. Befinner man sig i Malmö och är sugen på lite mer innovativa smaker ska man passa på att besöka Köld. De kryddar med allt från morot, fänkål och timjan. Glassen här tillverkas från grunden utan tillsatser där råvarorna för säsongen styr smakerna.

Glass i världen

Att man blir lycklig av en god glass är ingen nyhet. Glass är något som älskas runt om i världen och alla har sina egna sätt att tillverka den på. Ofta finns det också en eller två unika smaker i olika delar av världen. Som matcha i Japan och Korea, eller saltlakrits i Sverige och Finland. Åker man utomlands på semester är det ett jättebra tillfälle att besöka de lokala glassbarerna och se vad dom har att erbjuda. Har man tur hittar man en ny favorit, och recept på all möjlig glass finns ofta online så att man kan återskapa glassen när man är hemma igen.

litepress